Els federalistes renascuts

Federalistes

Fa gràcia que un grapat d’intel·lectuals espanyols, pròxims al PSOE o a IU, surtin precisament ara en defensa del federalisme i en contra de la independència de Catalunya. Com al PP, els preocupa, sobretot, la unitat d’Espanya, fins al punt de compartir la tesi que “Ni Cataluña está sometida a un expolio por parte de España, ni el común de los españoles alberga sentimiento alguno de menosprecio hacia ella. Bien al contrario: Cataluña suscita afecto, admiración y reconocimiento, entre otras razones porque sin ella, sin su lengua, sin su cultura y sin su aportación solidaria, no puede entenderse la España democràtica”. Caram, què sagaços. Només els hauria calgut reproduir el vídeo ensucrat i amorós de l’Arenas, la Cospedal i companyia, perquè el rerefons del manifest dels “progres” espanyols i de l’espot publicitari del PP és idèntic. Ara tothom estima els catalans i es veu que a Catalunya vivim en el millor dels mons. Però, i la pregunta resulta pertinent, ¿on era tota aquesta gent quan el PP va començar l’ofensiva per terra, mar i aire contra el nou Estatut i el PSOE va enganyar-nos amb la trampa de l’Espanya plural? Es van quedar a casa. Així de clar i català. A l’acte que va tenir lloc el 2 de novembre del 2005 al Círculo Bellas Artes de Madrid per reclamar el respecte a l’Estatut, cap o pràcticament cap del signants d’aquesta bella carta d’amor va deixar-s’hi veure.

El manifest d’aquests intel·lectuals és francament trampós. Diuen que l’estat propi perjudicaria els catalans. Ah, sí? D’on ho treuen això? És que fins ara no es deia que Catalunya era el motor d’Espanya i bla, bla, bla? Doncs si això era així abans, com és que amb un estat propi passaria a patir tots els inconvenient del món? Cadascú pot tenir l’opinió que més li plagui, però no ha d’enganyar. Des de Catalunya s’han fet molts estudissobre la viabilitat de l’estat propi. Per tant, no és tan sols una opinió, com la d’aquells que creuen que estem millor juntets encara que ens maltractin i ens perjudiquin amb decisions polítiques que ens han fet perdre un temps preciós. Cal recordar una vegada més que les polítiques del PSOE i del PP en relació a les infraestructures ha perjudicat el interessos econòmics de Catalunya? Cal recordar fins a quin punt la projecció exterior de la cultura espanyola ha estat exclusivament castellana? Estaria bé que això ho expliquessin el responsable de l’Institut Cervantes i l’exambaixador espanyol davant la UNESCO, tots dos signants del manifests, amb els quals he hagut de batallar més d’una vegada.

Aquest centenar llarg de renascuts federalistes, entre els quals els catalans es poden comptar amb els dits d’una mà —encara que n’hi ha que viuen molt bé de l’erari públic català, i, a més, són els de sempre—, arriben tard. La història els està passant pel damunt perquè tenen una estructura mental antiga, que emmascaren amb un discurs social que només defensen de boqueta. L’estat nació tradicional, i Espanya n’és un exemple ben destacat, és avui una antigalla que es resisteix a morir, a pesar que encara tingui propagandistes que s’alimenten de cabòries nacionalistes que no volen confessar. Fins i tot han acabat per assumir el discurs historiogràfic dels feixistes: “La afirmación de que España perpetró agresiones contra Cataluña es una desgraciada manipulación del pasado, que olvida deliberadamente cómo en los conflictos y guerras civiles en los que todo el país se vio envuelto, los catalanes, al igual que el resto de los españoles, se dividieron entre los diferentes bandos.”. La desgraciada manipulació és no entendre que la repressió franquista, per exemple, va ser un autèntic intent de genocidi cultural, per dir-ho a la manera de Josep Benet, que va comptar amb la complicitat de força catalans. Com també passa ara, que hi ha catalans que fan mans i mànigues per aturar el procés sobiranista català.

En fi, tot plegat cansa… Potser que es dediquin una altra vegada a defensar causes exòtiques, perquè és evident que el dret democràtic a decidir de les persones no els interessa gens ni mica. És veu que el que passa a Catalunya és, com sempre, un invent dels perversos nacionalistes.

Publicat a elSingularDigital, 05/11/12.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: