La innocentada de la CUP

assistents-lassemblea-cup-que-celebra-pista-datletisme-coberta-sabadell-aquest-diumenge-1451216891324
© Joan Cortadellas

 

Avui és el dia dels Innocents. Hi ha dues versions sobre el seu origen. Una és religiosa l’altra és pagana. La religiosa evoca l’ordre dels rei Herodes d’assassinar tots els nens de menys de dos anys per tal de matar Jesús. Poca broma, doncs, que la cosa va d’assassinats.

La pagana està relacionada amb les festes que els romans dedicaven a Saturn durant les quals es permetia als esclaus de fer-se bromes. Aquesta versió de la història és menys dramàtica i connecta amb la religiosa perquè els pares del nens perseguits van empescar-se tota mena d’enganyifes per tal de protegir-los.

Anys enrere, els diaris insertaven una notícia falsa per seguir aquesta tradició. Avui he mirat els diaris i només he trobat una notícia falsa, al digital directe!cat, que explicava que l’assemblea de la CUP d’ahir va decretar nul un vot perquè hi tenia una caricatura d’Anna Gabriel en topless i que aquest vot hauria significat, a més, el desempat entre els 1.515 vots favorables a la investidura de Mas i els 1.515 vots contraris a fer-ho, perquè corresponia al sí.

La innocentada no és tant la notícia falsa com és aquest empat que no es pot creure ningú, com han posat de manifest els que saben de què va això del càlcul de probabilitats. L’empat va ser una pura manipulació per deixar a mans d’un petit nucli dirigent la decisió sobre què fer.

El mal ja està fet, però. La CUP ha deixat podrir la victòria sobiranista del 27-S com qui rosteix un pollastre a l’ast. Decideixi el que decideixi el dia 2, la legislatura tal com s’hauria pogut plantejar la nit del 27-S està acabada. L’equivocació de Junts pel Sí va ser, si de cas, acceptar posar-se a negociar amb la CUP després del seu veto a Mas.

L’espectacle d’aquests tres mesos no fa riure i no és cap innocentada. Fa plorar i prou.

Origen: Catalunya vespre’. ‘L’estripada’, avui amb Agustí Colomines, 28/12/2015

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.